• Zápis do materskej školy

        • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU,

          POVAŽSKÉ PODHRADIE 169, POVAŽSKÁ BYSTRICA

          Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Považské Podhradie 169,

          Považská Bystrica, oznamuje rodičom, že v dňoch

          01.05.2024 – 24.05.2024

          sa uskutoční zápis detí do materskej školy

           

          EP Považské Podhradie 162

          na školský rok 2024/2025

           

          PODMIENKY ZÁPISU:

           

          Do materskej školy je možné zapísať:

          • Deti vo veku od 3 – rokov.
          • Deti od 2 – 3 rokov sa budú môcť prijať v prípade voľných miest až po umiestnení všetkých detí nad 3 roky v meste.

          Forma a priebeh zápisu:

          • Žiadosť si môže rodič stiahnuť na webovom sídle školy alebo vyplniť elektronickú prihlášku. https://zspodhradpb.edupage.org/.
          • Vyplnenú žiadosť dá rodič potvrdiť všeobecnému lekárovi pre deti a dorast.
          • Vyplnenú žiadosť s potvrdením lekára o zdravotnom stave dieťaťa rodič odovzdá zástupkyni pre materskú školu.

          Prednostne sa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole prijímajú

          Podľa § 59 ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) sa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole prednostne prijímajú:

          • deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,
          • a následne deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t. j. deti ktoré dovŕšia 4 roky do 31. augusta príslušného kalendárneho roka.

          Ostatné podmienky prijímania detí do materskej školy po prijatí všetkých detí, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a tých, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, ak je po ich prijatí v danej materskej škole ešte voľná kapacita sa prijímajú:

          • deti, ktoré majú v ZŠ Považské Podhradie alebo v MŠ Považské Podhradie súrodenca.

          Bližšie informácie k zápisu detí do materskej školy podá rodičom zástupkyňa pre materskú školu tel. kontakt: MŠ Pov. Podhradie 042/432 67 60  alebo riaditeľka školy 0910 350 300.

        • Deň otvorených dverí

        • MILÍ RODIČIA BUDÚCICH ŠKÔLKÁROV A ŠKÔLKÁROK,BUDÚCI ŠKÔLKÁRI A  BUDÚCE ŠKÔLKÁRKY,

           POZÝVAME VÁS NA DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NAŠEJ MATERSKEJ ŠKOLY V POVAŽSKOM PODHRADÍ.

          USKUTOČNÍ SA VO ŠTVRTOK, 25.04.2024 OD 15:30 – 16:30. MÁTE MOŽNOSŤ SI PREZRIEŤ PRIESTORY, V KTORÝCH BUDÚ VAŠE DETI TRÁVIŤ BUDÚCE ROKY, POROZPRÁVAŤ SA S PANI UČITEĽKAMI A ZOZNÁMIŤ SA S NOVÝM PROSTREDÍM.

                                                                                         TEŠÍME SA NA VÁS :)     

          Pani učiteľky Marika, Lenka, Milenka, Alžbetka.

        • Vynovený školský plot

        • V spolupráci so ZUŠ I.W. Kráľa v Považskej Bystrici vznikol počas niekoľkých dní tento nádhený priestor na našom školskom dvore. Motív vychádza z prírodného prostredia, ktorým je naša materská škola obklopená a je doplnený víťazným návrhom z rúk Elišky Ďurekovej na logo MŠ.

        • Dotácia na stravu pre deti od 01.05.2023

        • Poskytnutie dotácie na stravu pre deti od 01.05.2023

          Dňa 28.02.2023 bol v zbierke zákonov SR zverejnený zákon č. 65/2023 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (ďalej len  „novela  zákona  o pomoci  v hmotnej  núdzi“).   Predmetná   novela  zákona  o pomoci   v hmotnej  núdzi  s účinnosťou  od  01.05.2023  mení  a dopĺňa   zákon  č.  544/2010  Z.  z.    o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), čím dochádza k zmenám v poskytovaní dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“).

          Dotácia na stravu sa bude v zmysle § 4 ods. 6 zákona o dotáciách poskytovať pre materskú školu v sume 1,40 eur za  každý deň,  v  ktorom sa  dieťa  zúčastnilo  výchovno-vzdelávacej  činnosti  v materskej škole (ďalej len „MŠ“) a odobralo stravu.

          Nárok na dotáciu majú všetky deti, ktoré sú predškoláci.

          Stanovený termín písomného podania žiadosti pre EP Považské Podhradie 162, Považská Bystrica je od 27.03.2023 – 31.03.2023.

          Povinnosť zákonného zástupcu, ak chce využiť dotáciu na stravu od 01.05.2023:

          • písomne požiadať prostredníctvom Návratky pre rodičov zariadenie školského stravovania, aby predložilo zriaďovateľovi žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu jeho dieťaťa.
          • Návratka pre rodiča bude poskytnutá každému zákonnému zástupcovi z triedy Včielok, ktorého sa to týka.

          V súčasnosti je poplatok za celodennú stravu v MŠ – 2,10 €, z toho vyplýva, že doplatok na jeden deň bude činiť 0,70 € a to v prípade, ak sa dieťa zúčastní výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ. V prípade, že sa dieťa nezúčastní výchovno-vzdelávacej činnosti a nebude zo stravy odhlásené, rodič je povinný zaplatiť plnú sumu – 2,10 € za deň a môže si obed vyzdvihnúť. Na tento účel budeme vyberať finančnú zábezpeku 15,00 €.

        • Zmena poplatkov od 01.02.2023

        •  

          Prvýkrát vyberáme zvýšené príspevky za február 2023:

          Mesačný poplatok za MŠ:   15 eur

          Strava: cena stravy pre dieťa  MŠ je 2,10 €

           

           

           

        • Lesná škôlka - zážitkové učenie

        • Vo štvrtok, 27.10. začneme s úvodom do témy Les. S touto témou budeme pracovať počas celého novembra. Workshop Lesná škôlka - zážitkové učenie prevedie deti životom lesa. Oboznámia sa na ňom so sokoliarstvom, upevnia si vzťah k prírode. Keďže ide o zážitkové učenie, deti si budú môcť všetko vyskúšať, objavovať s lektormi nové poznatky o lese prostredníctvom hier o prírode. Na workshope budú aj dravce, s ktorými sa deti zoznámia. Naučia sa rozpoznávať srsť od peria, daniela od jeleňa, lesné zvieratá od domácich miláčikov...Workshop je pre všetky deti. Bude v triede Včielok a jeho trvanie je cca 45 minút.Prevedú nás ním SOKOLIARI MAJSTRA VAGANA.

        • Deň otvorených dverí

        • Pre našich rodičov máme v stredu, 12.10.2022 Deň otvorených dverí, ktorý spájame s jesennými tvorivými dielňami v popoludňajších hodinách a tiež s ochutnávkou nátierok, ktoré nám pripravia v našej školskej jedálni. Tento jesenný deň má v našej materskej škole tradíciu a vždy je počas neho výborná atmosféra. Výrobky z dielničiek nám potom skrášľujú v hlavný vchod do MŠ. Tešíme sa na všetkých, ktorí prídu.

        • Svetový deň mlieka v školách

        • Táto medzinárodná udalosť sa od roku 2000 propaguje a podporuje Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo. Poukazuje na mlieko a mliečne výrobky z hľadiska zdravotných prínosov pre rastúci organizmus. Aj v našej materskej škole bude patriť 28. september mliečnej téme. Pani učiteľky majú v rámci výchovno-vzdelávacej činnosti pripravené rôzne aktivity pre deti. V spolupráci so školskou jedálňou máme prispôsobený aj jedálniček. Komu sa dá, môže zajtra prísť oblečený v bielom.

        • Kozmo a jeho dobrodružstvá, Hovorme s deťmi o drogách

        • Tak ako v minulom školskom roku aj v tomto budeme pokračovať v skupinových aktivitách, ktoré zastrešuje Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Považskej Bystrici. Opäť k nám bude prichádzať raz týždenne Kozmo so svojimi dobrodružstvami. Je to preventívny program zameraný na prosociálne správanie u detí v predškolskom veku. Celkovo absolvujeme 10 stretnutí, pričom prvé bude už vo štvrtok, 22.09.2022. Stretnutia prebiehajú doobeda, ako súčasť výchovno-vzdelávacej činnosti.
          Po jeho absolvovaní budeme pokračovať ďalším preventívnym programom Hovorme s deťmi o drogách, ktorý je zameraný na primárnu prevenciu sociálno-patologických javov. Je rozdelený do 5 stretnutí a tiež bude prebiehať doobeda, ako súčasť výchovno-vzdelávacej činnosti.

          Preventívne programy absolvujú deti z triedy Včielok.

           

      • Kontakty

        • Elokované pracovisko ako súčasť Základnej školy s materskou školou, Považské Podhradie 162, 017 04 Považská Bystrica
        • +421 42 432 67 60
        • Považské Podhradie 162, 017 04 Považská Bystrica 017 04 Považská Bystrica Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje